Які страви готують з картоплі?

Навіть уявити неможливо, скільки можна приготувати різних і смачних страв з картоплі!

Давайте трохи згадаємо!

Картопля печена, картопля розварна, картопля по-різному смажена, картопля в сметані, картопля фарширована, картопляні оладки або деруни, картопляні котлети, зрази, крокети, запіканки. Та всього і не перерахуєш.

Ні для кого не буде секретом, як готують картоплю разварной, картопля молода в сметані або в маслі, оладки, тому ми розберемо більш цікаві способи готування картоплі.

Якщо у вас є дрібний молода картопля, то можна приготувати «Картопляні орешки», дуже швидкий і смачний спосіб.

Для цього маленькі бульби молодої картоплі чистимо виделкою, виходить різьба, після картопля солимо, перчимо і висипаємо на сковороду з достатньою кількістю олії. Картопля ні в якому разі не розрізаємо. Накриваємо кришкою і через хвилини 3, обсмажуємо другу сторону бульби. Коли картопля підрум’яниться з усіх боків, можна подавати до столу зі сметаною. На вигляд буде нагадувати горішки. Дуже смачно!

Якщо у вас залишилося пюре, то можна приготувати «Сирітські котлети».

Для цього в пюре додають дрібно посічену квашену капусту і дві подрібнені обсмажені цибулини, одне сире яйце, сіль, перець за смаком, вимішуємо фарш. Після цього формуємо котлетки і обвалюють їх панірувальних сухарях, обсмажуємо в рослинному маслі. Смачні котлетки так само будуть гарні зі сметанним соусом.

Але якщо ви все-таки хочете порадувати себе і близьких людей чимось дуже смачним. Я пропоную приготувати «Рулет з картопляного пюре з рубаним м’ясом».

Для приготування вам знадобиться: 1кг – картоплі, 500гр-рубаного м’яса (краще, якщо це свинина), 100гр-вершкового масла, 1 цибулина, 150гр-борошна, 4-5 яєць, свіжо-мелений перець, тертий мускатний горіх, 250гр-сметани , 100гр-тертого сиру.

1. Бульби картоплі очищаємо і варимо в підсоленій воді.

2. Для заварного тіста закип’ятити 250 мл води з 1/2 чайної ложки солі і швидко додати до неї 80 гр. вершкового масла.

3. Зняти з вогню і всипати 150гр борошна і акуратно перемішати.

4. Ставимо каструлю знову на повільний вогонь, і постійно помішувати, поки кому тесту не буде відставати від дна.

5. Знімаємо тісто з вогню і вводимо яйце, після добре вимішуємо. Перекладаємо в миску і ставимо охолоджуватися.

6. У м’ясо додаємо нашаткований дрібно цибулю, яйце, сіль, перець і попередньо вимочену і віджату булку. Добре перемішуємо.

7. З звареного картоплі підготовляємо пюре, змішуємо з тертим мускатним горіхом.

8. Решта яйця змішуємо з охолодженим заварним тестом і в кінці замішування додаємо картоплю.

9. Утворену масу розкочуємо висотою близько 1,5 см, краще, якщо одразу на алюміневой фользі.

10. Викладаємо м’ясо і розрівнюємо, зверху можна посипати сухим кропом.

11. Тепер згортаємо в рулон і укладаємо рулет на деко змащений жиром.

12. Ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 50-60 хвилин.

Подавати рулет слід з соусом із сметани, з додаванням розтопленого сиру.

Дуже смачно і ситно. Смачного!