Який фрукт найкорисніший?

Відомо, що всі фрукти корисні по-своєму. У будь-якому з них є різні вітаміни та мікроелементи, які відіграють важливу роль для здоров’я. Виняток становлять, хіба що, генномодифіковані продукти, та й то, до цього дня вчені сперечаються щодо того, чого все ж вони приносять більше – користі чи шкоди. Та й люди всі різні, і що корисно для одного, може бути шкідливо для іншого, і навпаки.

Соковиті хрусткі яблука, ароматна полуниця, запашні персики, освіжаючі кавуни, солодкі дині, ніжні абрикоси … Звичайно, вибирати складно. Спробуйте вибрати фрукт, який найбільш для вас корисний, за кольором. На який колір відгукнеться ваш організм, отже саме властивих йому вітамінів і мікроелементів, вашому організму не вистачає.

Прийшовши на ринок, прислухайтеся до себе і виберіть фрукти, які вам, просто кажучи, найбільше сподобаються. А вже повернувшись додому, починайте розвантажувальні дні, що забирають зайву вагу, небажані солі і шлаки.

Якщо ви не дуже довіряєте своїй інтуїції, а звикли в усьому покладатися на традиційну медицину, зверніться до лікаря, здайте необхідні аналізи, і вже точно знаючи, чого саме вам не вистачає, купуйте ті фрукти, в яких вміст потрібних вам речовин максимально. Можна взяти до уваги рекомендації дієтолога, можна скласти меню самостійно.

В яблуках є практично всі мінеральні речовини і вітаміни, необхідні людському організму, а також цукор, фолієва кислота, пектини. Для зниження ваги достатньо влаштовувати один-два рази на тиждень «яблучний» день.

Антибактеріальні властивості полуниці використовуються для лікування запальних захворювань. Крім цього, дубильні речовини, що входять до її складу, зміцнюють ясна.

Чудові цілющі властивості винограду відомі з давніх часів. Він здатний добре очищати організм від шлаків і нормалізує поживний баланс. А ось людям з цукровим діабетом великі кількості винограду не рекомендуються.

Персики багаті солями заліза і калію. Брак в організмі калію може призвести до порушень провідності нервових шляхів і серцевої діяльності, оскільки цей мікроелемент відповідає за обмін вуглеводів. Крім того, цей запашний плід містить каротин, вітаміни групи В, С і РР. Правда, персики на десять відсотків складаються з вуглеводів, в основному, цукру, тому вони також протипоказані діабетикам.

М’якоть абрикосів багата органічними кислотами – яблучної, винної, лимонної, саліцилової, а також провітаміном А і вітамінами групи В, С і Р. Є думка, що регулярне вживання в їжу цих смачних фруктів сприяє довголіттю.

Черешня стимулює діяльність печінки і нирок, нормалізує тиск, допомагає переносити біль при ревматизмі, артриті та подагрі, її клітковина покращує діяльність кишечника і допомагає позбавитися від застоїв в ньому. У черешні міститься велика кількість кальцію, фосфору, заліза, органічних кислот і вітамінів. Знову ж таки, в ній досить багато цукру, тому діабетикам слід бути уважними.

Соковиті кавуни корисні при нефриті, гіпертонічній хворобі, недостатньому кровообігу, захворюваннях жовчних шляхів і печінки, ожирінні. А про прекрасні дієтичні і сечогінні якості відомо всім.

Досить складно серед всього цього різноманіття знайти самий-самий корисний фрукт. Напевно тому, що такого просто немає в природі. Кожен з цих дарів природи корисний по своєму.