Смачний ароматний напій, раніше не викликав жодних питань.
Чай – значить чорний. Скільки цукру? А лимончик додати?
Але з недавніх пір ситуація кардинально змінилася.
Чай може бути червоний, зелений, білий, чорний, жовтий … Давайте розбиратися!
Чорний, зелений, жовтий, білий – це залежить від ступеня ферментації чайного листа в процесі обробки. А ось червоні чаї – трав’яні. Їх роблять на основі ройбуша і гибискуса.
ЧОРНИЙ ЧАЙ
Найпопулярніший чай. Близько місяця чайний лист проходить повну ферментацію. Колір настою глибоко-червоний до темно-коричневого. Приємний насичений смак. Містить антиоксиданти, вітамін Р. Одночасно збуджує і заспокоює.
ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ
Сортів зеленого чаю незліченна безліч. Листя ферментують не більше 2х днів. Настій цього чаю зеленувато-жовтий, а смак гіркуватий і терпкий. Свіже листя з куща відразу пропарюють, зупиняючи процес ферментації і окислення. Зелений чай багатий антиоксидантами, втамовує спрагу.
ЖОВТИЙ ЧАЙ
Це вишуканий чай. Оксамитовий терпкий і невловимий.
Молоді пагони чайного куща сушать на прохолодному вітрі. Потім на пару. Особлива ферментація цього чаю робить настій золотисто-рожевим і прозорим.
Цей міцний чай сильно тонізує і очищає організм.
БІЛИЙ ЧАЙ
Найкорисніший чай. Для нього збирають самі молоді листочки. Їх пропарюють 1 хвилину і підсушують. Цей чай не скручують. Настій світло-жовтий, а смак дуже ніжний. Містить багато вітамінів, зажіщает і зміцнює.
ЧЕРВОНИЙ ЧАЙ
Червоним можуть назвати чай з ройбуш або чай із суданської троянди – Каркаде. Вони абсолютно не схожі. У Китаї ж червоний чай, той, що у нас називають чорним.
Ройбуш (ройбос) – африканський чагарник. Його листочки схожі на голки. Ройбуш може бути червоним (повна ферментація) і зелений (неферментований). Чай на смак трохи терпкий і терпкий. З солодкуватим відтінком. Настій темно-червоно-коричневий. Багатий живильними речовинами.
Каркаде – заварюється на пелюстках рослини Гібіскус.
Кислуватий на смак настій каркаде насичено-малинового кольору. Дуже красивий у прозорому стакані. Каркаде відмінно втамовує спрагу, нормалізує тиск, тонізує.
ПИЙТЕ ЧАЙ завжди свежезаваренним, насолоджуючись кожним ковтком!
Якого кольору вам чай?
Рубрика: Їжа і кулінарія —
Read more
- Тортик для улюбленого
- Які рослини називають пряними?
- Як приготувати трав’яний чай?
- Чи корисні банани?
- Кулінарні телепередачі, яка від них користь?