Хто така діва Марія?

Християнство – одна з найпоширеніших релігій на землі. Саме ця релігія підкорила серця багатьох всепрощенням, любов’ю, нескладними законами і обіцянкою вічного життя. Колись у середньовіччі християнство розділилося на три гілки, які досі залишаються затребуваними у всьому світі. Це православ’я, католицизм і протестантизм. Ці три напрямок трохи відрізняються один від одного, але, як правило, мають спільні цінності та одного Бога.

Вся історія християнства ділиться на час до приходу Сина Божого на цю землю і на час після його відходу. Бог мав бездоганний план з порятунку всього людства, який полягав у тому, щоб послати на грішну обитель людську свого єдиного сина. Для своєї мети він вибрав чисту й безневинну дівчину на ім’я Марія. Саме Марія повинна була зачати від Святого духа непорочною способом і народити на цю землю Ісуса Христа. Марія завагітніла і дізналася про це від ангела. Коли вона розповіла все це своєму нареченому Йосипу, той не повірив дівчині, порахувавши, що вона попросту зрадила його і моральні норми. Але Богу було угодно, щоб саме Йосип став людським батьком і захисником Христа, тому він послав того ж ангела, щоб той довів йому правдивість слів Марії.

Через 9 місяців Марія народила в хліві на сіні Божого сина. Нікому і ніколи вона не говорила про те, хто насправді її син. І коли Ісус у 33 роки став ходити по землі і проповідувати про Царство Боже, то Марія часто була з ним. Чи варто й говорити про те, як страждало її материнське серце в годину побиття і вбивства її сина. І хоча у них з Йосипом були ще діти окрім Ісуса, але його вони любили більше всіх, віддаючи данину лагідності, розумінню і найбільшої милості свого сина. Саме своєю людською матері Спаситель з’явився першим після свого воскресіння, щоб утішити її розбите материнське серце.

Діва Марія для багатьох християн стала символом любові і беззаперечного покори. Вона завжди слідувала тільки тим вказівкам, що давалися їй понад. До кінця своїх днів вона залишалася богобоязливої і ніколи не допускала в серці ні краплі гордості за те, що саме їй випала честь народити і виховати Спасителя всій землі.

Католицька гілка християнства навіть створила деякий культ Богородиці (ще одне ім’я діви Марії). Католики вважають, що Марія була ще з самого народження захищена навіть від самої можливості грішити. Православні християни вважають, що діва Марія не скоювала гріхів за своє життя не через вроджену святості, а через правильного і благочестивого виховання. Що ж стосується протестантів, то вони визнають діву Марію безгрішною жінкою, але створення її культу вважають просто неприпустимим хоча б через те, що вона проста людина.

Діва Марія – дівчина, яка не побоялася складного тягаря і стала прикладом слухняності і абсолютної віри.
До неї звертаються в своїх молитвах матері та діти, так як вона має славу покровителькою сімейств і захисницею дітей. Є багато картин та ікон, на яких кожен художник бажає передати всю силу материнської любові і світлість її безгрішною душі.