Чи вигідно розводити перепелів?

Чи хочете ви мати стабільний дохід протягом всього року? Чи мрієте ви про можливість отримувати пристойну оплату за свою працю? Чи напрямки у виробничій діяльності, які при мінімальних затратах праці дозволяють одержувати гідні гроші? Ці та інші подібні питання часто задають люди самі собі. Пошуком подібних напрямків діяльності зайнята переважна маса населення не тільки нашої країни, але і у всьому світі.

З величезної переліку робіт можна знайти таке, яке буде затребувано, а найголовніше стане і досить цікавим. Подивимося, що нам потрібно щодня. Одяг, промислові товари, різні гаджети не є визначальними для існування людини. Вони дозволяють існувати з певною часткою зручностей. Але вони не вимагають щоденних витрат і пошуків їх відновлення. А ось продукти харчування затребувані щодня, бажано і кілька разів протягом дня. Тому будь-яке заняття по виробництву екологічно чистих продуктів харчування буде економічно рентабельним, якщо його ставити за всіма правилами.

Для жителів сільської місцевості вибір у виробництві продовольчих товарів більше ніж у городян. У міських умовах можна вирощувати певні фрукти та овочі, обсяги яких можуть прикрасити стіл тільки однієї сім’ї, та й не повністю.
Є одне цікаве напрямок, який можна реалізувати за наявності деяких вільних площ. Цей напрямок одержав назву «перепеловодство».

У мережевих магазинах можна зустріти перепелині яйця та тушки перепелів. Навіть найпростіша цінова прикидка дозволить зробити висновок, що вартість одиниці цих продуктів вище ніж у аналогічних. Це пов’язано з тим, що перепелині яйця відрізняються великим вмістом корисних речовин, вони також в силу особливостей будови шкаралупи не схильні багатьом хворобам, небезпечним для людини, і, перш за все, сальмонельозу. М’ясо перепелів відноситься до легкозасвоюваних увазі, воно корисне не лише хворим, дітям і людям поважного віку. Його бажано включити в раціон харчування і тим, хто здоровий і не схильний ніяким недугам. Чоловіки, в раціоні яких присутні перепелині яйця і м’ясо, до глибокої старості відрізняються високою потенцією і міцним здоров’ям. Жінки, які вживають продукти перепелиної ферми, довгі роки зберігають красу і привабливість. М’ясо перепелів в організмі жінок стимулює вироблення жіночих гормонів, що сприяє омолодженню всіх систем організму (критичні дні у таких жінок спостерігаються і в роки, коли інші вже давно забули, що це таке). Вживання в їжу перепелиних яєць у більшості жінок допомагає підняти і рівень чоловічих гормонів, що робить їх пристрасними і затребуваними до глибокої старості.

Поговоривши про цінності продуктів перепеловодства, розглянемо і шляхи створення мініферми для перепелів. Обсяги виробництва можуть бути значними, але можна обмежитися тільки потребами своєї родини. Тому почнемо з мінімальною перепелиної ферми. Щоб її створювати звернемося до того, що потрібно перепелів.

Перепели нормально існують і регулярно несуть яйця при забезпеченні стабільної температури. Оптимальною вважається температура на рівні 16 … 18 ° С. Обов’язково потрібно підтримувати світловий день не менше 16 годин. Корм – це спеціальний комбікорм для перепелів повинен постійно перебувати в годівницях. Перепели підходять до них періодично, з’їдаючи зовсім небагато (1,0 … 1,5 г за раз). Важливо забезпечити їх і водою, поїлки оснащуються спеціальними кульковими пристроями, які дозволяють підтримувати воду на певному рівні.

З чого почати перепелячий бізнес? Спочатку необхідно придбати клітку або виготовити її власними руками. Пристрій її нескладний, будь-який мало-мальськи здібна людина зуміє виготовити таку клітину за дві-три години. Всесвітня мережа допоможе вибрати оптимальну конструкцію. Важливо, щоб підлога клітки був зі скатом, а в передній стінці мався зазор близько 22 мм, щоб знесене яйце мимовільно скачувалося і залишалося в спеціальному лотку.

Наступним етапом буде придбання кормів. Запастися їм слід не менше ніж на пару тижнів. У зоомагазинах його можна придбати за подібною ціною, але краще купити на ринку, там ціна в кілька разів нижче.

Виготовивши клітку і купивши корму, можна набувати першу партію перепелів. Для початку не варто купувати їх занадто багато. Раптом цей напрямок бізнесу не сподобається. Купіть п’ять-сім перепілок (тільки особин жіночої статі) у віці 1,5 … 2,0 місяці. Починаючи з наступного дня, ви почнете насолоджуватися смаком перепелиних яєць.

Що ж далі? Далі прикиньте свої можливості. Якщо поділіться з друзями, сусідами, товаришами по службі власною продукцією, то можливо знайдете своїх перших постійних і перспективних покупців. Тільки не треба скупитися і відразу заламувати високу ціну. Цей бізнес приносить не менше 300% навіть при помірних цінах.

Якщо виникає попит, то слід його задовольняти. На одному квадратному метрі площі підлоги на п’яти ярусах в стандартній клітці можуть проживати 125 особин, кожна з яких буде приносити не менше 6 яєць на тиждень. Вважаю, що множити та складати вміють ті, хто читає зараз ці рядки. Звідси можна визначитися і з реальними доходами. Дуже важливо! Витрати на обслуговування однієї такої п’ятиярусної клітини становитимуть близько 10-15 хвилин в день. Менше, ніж витрачається часу на приготування сніданку.

При наявності великих площ є можливості і для розширення бізнесу. Тут важливо продумати систему обслуговування клітин, де і як утримувати маточне стадо, придбати інкубатор, а також спеціальні клітини для молодняку. Так, витрати будуть, але ці витрати окупаються досить швидко. Деякі перепеловодов оснащують багатоярусні клітки колесами, щоб легше було їх пересувати при обслуговуванні. Невелика опція, а з’явилася мобільність різко знижує витрати часу на обслуговування перепелів.

Де збувати продукцію? Можна домовитися з дитячими установами, лікарнями, невеликими магазинами та іншими точками, торгуючими продуктами харчування. Додайте оголошення в Інтернеті, обов’язково знайдуться бажаючі вживати в їжу справжні продукти, а не сурогати, якими завалені полиці в магазинах.

У перепелиному бізнесі можуть брати участь і всі члени вашого сімейства. Пам’ятайте, що сім’ї, де у всіх є одне загальне заняття набагато міцніше інших. Діти із задоволенням займаються з маленькими симпатичними пташками. При правильній постановці виховного процесу ваші діти можуть самі заробляти свої перші гроші, беручи активну участь в сімейному бізнесі.

Кілька слів про перепелиному м’ясі. Перепели не живуть вічно. Після періоду активної несучості настає і період, коли починається линька. Перепелиці яєць не несуть. Їх зміст не приносить ніякої користі. Перетримувати їх у цей період варто тільки, якщо їх перевели в маточне стадо, і очікується поява перспективного потомства. У будь-якому іншому випадку вони прикрасять ваш стіл. Звичайно, забивати їх шкода, але зовсім нескладно. Головне переконати самого себе, що їх і заводили заради отримання не тільки яєць, а також заради м’яса. Перший забій найскладніший, потім набувається навик.

Тепер уявіть, як буде виглядати стіл, де на великому блюді лежать тушковані перепела.
А якщо і з картопелькою? Або обкласти печеними яблуками? Вишукувань можна придумати безліч.

Ніжне м’ясце так і тане в роті. Маленькі тонкі кісточки легко звільняються від м’яса. Кілька ароматних ніжок, крилець або шийок створять відчуття якоїсь ейфорії смаку. А наскільки смачні перепела в копченому вигляді? Варто спробувати!

Як видно з викладеного, займатися вирощуванням перепелів досить цікаво, а також вигідно. Займаючись перепелиним бізнесом, можна подумати про придбання нового автомобіля (квартири, шмоток, меблів і т.п.). Ваші думи легко втіляться в реальність.